Praktisch

Lestijden

55-minutenrooster

​Coaching 08.30 - 08.55 uur
Lesuur 1​ 09.00 - 09.55​ uur
Lesuur 2​ 10.00 - 10.55​ uur
Pauze​ 10.55 - 11.15​ uur
Lesuur 3​ 11.15 - 12.10​ uur
Lesuur 4​ 12.15 - 13.10​ uur
Pauze​ 13.10 - 13.40 uur
Lesuur 5​ 13.40 - 14.35​ uur
Lesuur 6​ 14.40 - 15.35​ uur
Lesuur 7 15.40 - 16.35 uur

40-minutenrooster

​Coaching 08.30 - 08.55 uur
Lesuur 1​ 09.00 - 09.40​ uur
Lesuur 2​ 09.45 - 10.25​ uur
Lesuur 3 10.30 - 11.10​ uur
Pauze 11.10 - 11.30​ uur
Lesuur 4​ 11.30 - 12.10​ uur
Lesuur 5 12.15 - 12.55 uur
Lesuur 6​ 13.00 - 13.40​ uur

Vakantie en bijzonder verlof

Vakanties en vrije dagen (feestdagen)

  • Start school: maandag 26 augustus 2024
  • Herfstvakantie: zaterdag 26 oktober t/m zondag 3 november 2024
  • Kerstvakantie: zaterdag 21 december 2024 t/m zondag 5 januari 2025
  • Voorjaarsvakantie: zaterdag 22 februari t/m zondag 2 maart 2025
  • Meivakantie: zaterdag 19 april t/m maandag 5 mei 2025 (incl. 2e Paasdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag)
  • Hemelvaartsdag: donderdag 29 mei en vrijdag 30 mei 2025
  • 2e Pinksterdag: maandag 9 juni 2025
  • Zomervakantie: zaterdag 19 juli t/m zondag 31 augustus 2025

Bijzonder verlof

Verlof voor vakanties/vrije dagen buiten de schoolvakanties wordt met zeer grote uitzondering verleend. Een verzoek daartoe moet altijd door ouder(s) schriftelijk en met redenen omkleed bij de teamleider worden ingediend. Juridisch gezien mag een school voor gewichtige omstandigheden tot maximaal tien aaneengesloten dagen, één keer per schooljaar, extra vrij geven. Bij gewichtige omstandigheden gaat het om zaken die buiten de wil van de ouder(s) liggen. Vakantie kan aldus nooit onder ‘gewichtige omstandigheden’ worden begrepen.

Een uitzondering is gemaakt voor de ouders die vanwege de specifieke aard van hun beroep niet tijdens de schoolvakanties op gezinsvakantie kunnen. Alleen als voldaan wordt aan alle drie de volgende voorwaarden kan op verzoek extra vakantie worden toegestaan:

  • U kunt aantonen dat u door uw werk niet tijdens de schoolvakanties op vakantie kunt.
  • Als het gezin in geen van de schoolvakanties in één schooljaar met vakantie kan.
  • Als de extra vakantie niet in de eerste twee weken van het schooljaar valt.

Om een idee te geven wat met gewichtige omstandigheden wordt bedoeld, noemen we een aantal voorbeelden:

  • Ernstige levensbedreigende ziekte zonder kans op herstel of overlijden van bloed- of aanverwanten.
  • Huwelijk van bloed- of aanverwanten.
  • 12,5-, 25-, 40-, 50- of 60-jarig (ambts-/huwelijks-)jubileum van bloed- of aanverwanten.
  • Verhuizing van het gezin.

Voorbeelden van situaties die géén gewichtige omstandigheden zijn:

  • Dienstrooster van de werkgever van de ouder(s).
  • Familie- of vriendenbezoek in het buitenland of bezoek aan het land van herkomst.
  • Vakantie in het laagseizoen, een speciale aanbieding of gebrek aan andere boekingsmogelijkheden.
  • Eerder vertrek of latere terugkeer in verband met (verkeers-)drukte.
  • Activiteiten van verenigingen, zoals scouting- of voetbalkamp.
  • Verlof omdat andere kinderen uit het gezin al of nog vrij zijn.
  • Wereldreis
  • Sabbatical

Een verzoek tot extra vakantieverlof moet u schriftelijk indienen bij de teamleider, uiterlijk zes weken voor de aanvang van het verlangde verlof. Bij te late indiening wordt een tijdige beslissing niet gegarandeerd.
Indien u een verzoek heeft vanuit plichten wegens godsdienst of levensovertuiging, dan kunt u dit verzoek ook indienen bij de teamleider (uiterlijk zes weken voor de betreffende datum). 

Bestellen schoolboeken

Het bestellen van (digitale) leermiddelen gaat via onze leverancier VanDijk.

Alle leerlingen ontvangen van ons vóór start nieuw schooljaar een bericht met daarin een uitleg hoe het bestelproces van boeken en andere digitale leermiddelen bij ons verloopt.

Adresgegevens:

Van Dijk Educatie
Postbus 23
8260 AA Kampen
Tel: 0900 - 500 40 10
https://www.vandijk.nl

Aanschaf laptop

Informatie over de (aanschaf van een) laptop kunt u vinden op onze website.

Schoolkosten

Informatie over de vrijwillige ouderbijdrage kunt u vinden op onze website.

Veiligheid

Het Anna van Rijn College is een openbare school en toch ook bijzonder. Ons motto is: samen werken aan zelfstandigheid binnen een veilig en inspirerend schoolklimaat. We zijn ervan overtuigd dat we alleen kunnen groeien, samenwerken en leren in een omgeving die voor iedereen veilig is en voelt. En voor het creëren van deze veilige omgeving is iedereen verantwoordelijk: medewerkers, leerlingen en ouders.

Bij het Anna van Rijn College vinden we een veilig schoolklimaat van groot belang. Omdat iedereen de verantwoordelijkheid heeft om bij te dragen aan een veilige omgeving hebben we kernwaarden, Anna omgangsregels en Anna schoolregels opgesteld. Deze zijn opgenomen in deze schoolgids onder Op het Anna. Daarnaast hebben we protocollen opgesteld, zoals een anti-pestprotocol.
Tegen leerlingen die zich niet aan de regels houden, kunnen maatregelen worden genomen. Dit kunnen pedagogische maatregelen zijn, zoals strafwerk maken of nakomen. Een ernstige misdraging kan echter leiden tot schorsing of in het uiterste geval tot verwijdering. Bij ernstige misdragingen kun je bijvoorbeeld denken aan wapenbezit, diefstal, vernieling, gewelddadig gedrag en drugsgebruik. De school heeft een Protocol schorsing en verwijdering dat in die situaties leidend is. Als school hopen we er met ons beleid voor te zorgen dat we samen een veilige school hebben waar iedereen onbezorgd naartoe kan gaan.

Klachtenregeling

Wanneer een leerling of ouders ontevreden zijn of klachten hebben, is het belangrijk dat de klacht zo snel mogelijk met de school wordt besproken. Bij voorkeur met degene waar de klacht over gaat. De meeste klachten kunnen gelukkig in een goed gesprek opgelost worden. Is dit niet het geval, dan biedt de school de mogelijkheid een officiële klacht in te dienen bij de schoolleiding, die deze vervolgens op zal pakken.

Ouders en leerlingen kunnen bij het indienen van een officiële klacht een beroep doen op ondersteuning van de intern contactpersoon (mw. C. Kuiper) op het Anna van Rijn College of de vertrouwensinspecteurs (Centraal Meldpunt Vertrouwensinspecteurs).

Schoolleiding en contactpersoon zullen een klacht zorgvuldig behandelen. Bij klachten over de schoolsituatie, waarbij mogelijk sprake is van ontucht, aanranding of een ander zedendelict, is de schoolleiding wettelijk verplicht tot het doen van aangifte bij de officier van justitie. Wanneer een klacht niet naar tevredenheid van de ouder of leerling door de schoolleiding wordt behandeld, dan kan de klager schriftelijk zijn klacht indienen bij het bevoegd gezag van de school. Op de site www.nuovo.nl vindt u de officiële klachtenregeling.

Het Anna van Rijn College is aangesloten bij de Landelijke Klachtencommissie. Bij deze commissie kan de klager, indien hij vindt dat zijn klacht niet naar tevredenheid door het bevoegd gezag is behandeld, een objectief oordeel vragen. De uitspraak van de commissie heeft altijd de vorm van een advies aan het bevoegd gezag. In de meerderheid van de gevallen wordt dit advies opgevolgd. Meer informatie vindt u op www.onderwijsgeschillen.nl.

Verzekering en wettelijke aansprakelijkheid

Verzekering

De school heeft een aanvullende collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor uw kind. Deze verzekering is geldig gedurende het verblijf op school, de heen- en terugreis van en naar school en tijdens schoolreizen. Materiële schade wordt niet vergoed.

Aansprakelijkheid

De school kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing van en/of schade aan persoonlijke eigendommen van leerlingen en medewerkers. Het stallen of parkeren van vervoermiddelen gebeurt op eigen risico. Wij raden ten sterkste af om ’s nachts vervoermiddelen in de fietsenstalling te laten staan. Evenzeer raden wij af om waardevolle spullen mee te nemen naar school. Leerlingen van 14 jaar en ouder zijn verplicht een geldig identiteitsbewijs bij zich te dragen. Ook voor verlies en/of diefstal van deze identiteitskaart is de school niet aansprakelijk.